Opakowania do posiłków zamawianych na wynos stanowią nieodzowny element dzisiejszych punktów gastronomicznych. Jak sama nazwa wskazuje, używa się ich do pakowania zamówionego produktu, aby klient mógł zabrać go ze sobą i spożyć w miejscu, które najbardziej mu odpowiada. Jakie cechy powinien posiadać wyrób do tego przeznaczony?
Obecnie na naszym rynku można znaleźć opakowania na wynos w różnych odmianach. Do najpopularniejszych należą opakowania styropianowe. Różne ich rodzaje posiada hurtownia opakowań styropianowych – warto więc zapoznać się z odpowiednią ofertą i wybrać te elementy, które będą nam potrzebne. Dużą popularnością cieszą się też tacki i talerzyki papierowe. Nadają się one przede wszystkim do wyrobów o stałej konsystencji – ciasta, zapiekanki, pieczywo. Sprawdzą się też w cukierniach oraz restauracjach typu fast-food. Inny rodzaj opakowań, to wyroby plastikowe. Zalicza się do nich miseczki i kubełki. Przydadzą się do przewozu pierogów, sałatek, zup, gulaszu. Jeśli będą posiadać przykrywki, to zapewnią bezpieczny transport w dowolne miejsce. Jednorazowe kubki przykrywane wieczkiem, to świetny sposób na przewóz różnego rodzaju napojów. Jeśli posiadamy odpowiednie tacki, to można przetransportować kilka kubków z napojami za jednym razem.